Geschiedenis


Indische mensen praten graag over eten. Op verjaardagen of feestjes is er altijd een overvloed aan eten. Iedereen mag aanschuiven en als je niet mee eet, is dat een teleurstelling voor de gastheer of gastvrouw.  Aan het einde van het feest komen de plastic bakjes uit de tassen en krijgt iedereen gevulde bakjes mee voor thuis.

Indisch eten hoeft niet op de dag van bereiding gelijk gegeten te worden. Vaak is het volgende dag nog beter van smaak als alle ingrediënten goed ingetrokken zijn.

Mijn bron van inspiratie was mijn oma. Dagenlang stond zij in de keuken te koken als er weer een verjaardag of feestje was. Alle recepten met de hand geschreven in een oud schriftje. Gerechten met zoveel liefde en inspiratie bereid.
Helaas is zij er niet meer, maar ik wil de traditie van het heerlijk Indisch koken voor anderen graag voortzetten. Om ook anderen van deze lekkernijen te laten genieten zoals ik dat gedaan heb.

Selamat makan!